Top 5 razloga zašto koristiti Elementor za izradu WordPress sajtova

Elementor se sa više od 5000000 korisnika izdvojio kao lider među nekoliko dugih Wordpress page buildera. Pokušaćemo u daljem tekstu da navedemo karakteristike koje ga izdvajaju od konkurencije.

U poslednjih nekoliko godina korišćenje tzv. page buldera je postao standard u izradi kako WordPress, tako i sajtova izrađenih na drugim platformama. Jedna od upotreba je prilikom izrade sajtova sa tzv. custom dizajnom (koji je prethodno urađen u nekom programu za dizajn sajtova i aplikacija kao Figma, Sketch ili Adobe XD). 

Elementor postoji i u besplatnoj verziji

Besplatna verzija Elementor-a je u potpunosti dovoljna za izradu kvalitetnih websajtova. Određena ograničanja kao što su nepostojanje opcije da se kreiraju heder i futer se može rešiti korišćenjem plagina Elementor Header & Footer Builder, a nedostatak pojedinih widgeta korićenjem Essential Addons for Elemenotor.

Sve razlike između free i pro verzije možete pogledati na ovoj stranici

Lako prebacivanje standarda i stilova iz programa za dizajn u Elementor

Svi standardi i stilovi koji su napravljeni prilkom dizajniranja sajta se mogu na vrlo jednostavan način prebaciti u podešavanjima Elementora. Mogu se podesiti sledeći elementi:

  • Globalne boje – primarna, sekundarna, tekst i izdvojena – a može se dodati i neograničeni broj dodatnih boja
  • Globalni fontovi – primarni, sekundarni, tekst i izdvojeni – a može se dodati i neograničeni broj dodatnih fontova
  • Tipografija – podešavanje veličine, boje i stila fontova korišćenih za body tekst i tagove H1-H6 kako za desktop, tako i za tablet i mobilne telefone 
  • Dugmići – veličina, oblik, tipografija, boja i stanja (normal i hover)
  • Slike – zaobljenost uglova, ivica
  • Forme – dizajn, tipografija
  • Pozadina – izbor boje ili fotografije
  • Breakpoints – tačke odnosno dimenzije ekrana uređaja na kojima se dizajn prilagođava veličini uređaja
  • Lightbox – podešavanje dizajna okvira sa velikom fotografijom koji se otvara klikom na manju  fotografiju  

Ova prednost se ogleda u tome što se stilovi korišćeni prilikom dizajniranja, kao veličina i vrsta  fontova i šema korišćenih boja, mogu lako podesiti kao stilovi u Elementoru i tako na vrlo jednostavan način upotrebljavati u prilikom kreiranja stranica ili drugih delova sajta (heder, futer). 

Gledanje promena dizajna websajta u realnom vremenu

Takođe možete da vidite promene u realnom vremenu pomoću Elementor Editor-a dok prilagođavate svoju veb stranicu. Ovo vam omogućava da vidite kako će vaša veb stranica izgledati pre nego što sačuvate promene i pomaže da ceo proces dizajniranja veb stranice bude mnogo brži i efikasniji. Sve promene u dizajnu možete testirati kako izgledaju na tabletu i mobilnom telefonu.

Veliki broj pripremljenih Elementor šablona spremnih za upotrebu

Elementor dolazi sa sopstvenom bibliotekom šablona koja nudi 300+ različitih šablona koje su napravili njihovi dizajneri, i koji se mogu iskoristiti za kreiranje različitih tipova stranica i elemenata dizajna websajta.   

Integracija sa popularnim WordPress rešenjima

Još jedan razlog zašto je Elementor toliko popularan je taj što obezbeđuje besprekornu integraciju sa velikim brojem WordPress plaginova. Na primer, ako želite da napravite web prodavnicu u WordPress-u, možete da iskoristite prednost Elementor-ove integracije sa WooCommerce-om (jednom od najpopularnijih platformi za e-trgovinu), koja obezbešuje sve neophodne elemente za izradu on-line prodavnice.  

Završna razmišljanja

Bez obzira da li ste profesionalni web dizajner ili novi korisnik Vordpresa, sa sigurnošću se može reći da postoji nekoliko dobrih razloga da počnete da koristite Elementor sa WordPress-om.

imate dobru ideju?

ili želite da unapredite svoje poslovanje

Blog - povezani članci

Popusti i akcije u bilo kojoj vrsti trgovine predstavljaju fundamentalni način da se poveća prodaja. Kupci su naviknuti da se periodično (predsezonski, na kraju sezone, za određene praznike) prave veliki popusti i često tempiraju svoji kupovinu prema njima. Zato je poznavanje načina na koji mogu da se kreiraju akcije i popusti od velikog značaja za rad svake on-line prodavnice.

U ovom postu ćemo dati osnovne smernice za kvalitetnu optimizaciju za pretraživače dovoljne da se sagleda ceo proces postizanja što boljeg ranga u rezultatima pretrage. U narednim postovima detaljnije ćemo objasnite najbitnije postupke i tehnike kako bi nadogradili svoje znanje i postigli što bolje rezultate.