Optimizacija za pretraživače

Dobra pozicija u rezultatima pretrage = veća aktivnost na vašem sajtu

Optimizacija za pretraživače je neizostavan deo procesa izrade sajta pošto dobro pozicioniran sajt u rezultatima pretrage donosi posetu, a samim ti i preduzimanje željenih akcija (naručivanje usluga, proizvoda, informisanje).

Šta je SEO (Optimizacija za pretraživače)?

Optimizacija za pretraživače je skup radnji potrebnih da bi se jedan veb sajt ili veb stranica bolje plasirali na stranicama rezultata pretraživanja. Radnje koje se preduzimaju prilikom optimizacije se obično dele u dve grupe formirane na osnovu toga da li se optimizacija radi na samom sajtu (On-page optimization) ili van sajta (Of-page optimization).

Detaljnije

SEO na stranici

SEO na stranici se odnosi na najbolje prakse koje kreatori veb sadržaja i vlasnici sajtova mogu da urade kako bi postigli da njihov sadržaj bude što lakše otkriven i bolje pozicioniran. Uključuje optimizacije vidljivog sadržaja (tekstovi, fotografije) i HTML izvornog koda. 

SEO van stranice

Najjednostavnije objašnjenje SEO-a van stranice je da su to postupci koji utiču na rangiranje, a ne izvode se direktno na sajtu koji se optimizuje. Izgradnja linkova ka drugim sajtovima se smatra glavnom taktikom SEO-a van stranice.

Kao deo SEO-a van stranice se smatraju stvari koje direktno utiču na indeksiranje vašeg sajta od strane pretraživača: optimizacija brzine sajta, strukturirani podaci, kanonizacija stranica, hreflang i još mnogo toga.

FAQ

Vreme koje je nama potrebno da postavimo funkcionalnu web prodavnice iznosi 6-8 nedelja, od kada dobijemo sve potrebne materijale (kompletne proizvode, fotografije, tekstove).

Vreme potrebno za integraciju on-line plaćanja može da potraje i nekoliko nedelja u zavisnosti od banke u kojoj klijent ima račun.

Prema broju funkcionalnosti i složenosti  napravili smo tri paketa (Standardi, Napredni i Profesionalni). Prema potrebama mogu se dodavati/oduzimati određene funkcionalnosti a samim time dolazi i do promene u ceni.    

Sve poslove oko administriranja prodavnice (ubacivanje novih proizvoda, nivelacije cena, pravljenje akcija, promene statusa porudžbina,…) je moguće raditi uz osnovno poznavanje rada na računaru. Naši klijenti dobijaju obuku u trajanju od 2 x dva školska časa.