Muzej grada Beograda

Kategorija
Web sajtovi
Tagovi
Newsletter

Ukratko

Muzej grada Beograda je ustanova koja se sastoji od većeg broja manjih muzeja koji su smešteni u posebnim zgradama. Takođe, poseduje velike zbirke od praistorijskih perioda, pa sve do savremenog doba.

Pred nama je bio zahtev da se napravi višejezični web portal koji bi predstavio muzeje koji pripadaju Muzeju grada Beograda, njegove bogate zbirke, izložbene i druge edukativne aktivnosti, a da bude lak za održavanje od strane zaposlenih u Muzeju. Takođe, zahtev je bio da sajt bude i neka vrsta arhive svih dešavanja u Muzeju koja bi se mogla pretraživati po godinama. Kao poseban deo sajta predviđena je i muzejska prodavnica.

Rešenje

Složeni zahtevi i veliki broj različitih podataka koje je trebalo prikazati doveo je do pravljenja nekoliko tipova stranica sa većim brojem namenskih polja, da bi kao krajnji proizvod dobili stranice sa lepo struktuiranim podacima, koje je vrlo lako održavati. Pretraživanje arhiviranih stranica se vrši izborom godine iz combobox-ova, čime je postignuta ušteda prostora. Naknadno je predviđeno da se napravi napredna pretraga muzejskih predmeta po njihovim atributima.

Marketing

Jedan od zahteva je bio i integracija sa nekim Newsletters servisom.

Korišćena tehnologija

  • Joomla
  • K2
  • višejezičnost
  • Acymailing

Pogledajte sajt uživo